Thursday, April 7, 2011
TUMIS AIR CENDAWAN TIRAM
Ekceli dpt beli cendawan tiram fresh, masak simple2 aje pun sedap.... x sangka rakyat kt rmh ni suka rupanya.... sampai meratah2 n hirup kuahnya... selalu tu pandang sebelah mata pun x... agaknya penangan yg fresh kot...
TUMIS AIR CENDAWAN TIRAM
Cendawan (ikut suka nk letak banyak mna... aritu sy guna 1 mangkuk saiz sederhana)
Bahan tumis:
3 biji bawang putih (ketuk)
1/2 biji bawang merah (hiris)
10 ekor udang
Sos tiram
Sedikit garam
Sedikit air
Basuh cendawan di bawah air paip mengalir. Kemudian cendawan yang lebar tu disiat 2 or 3, yg kecik x perlu siat lg. Kemudian tumiskan bawang putih n bawang merah. Masukkan udang, cendawan, sos tiram, garam & sedikit air. Tutup kuali. Biarkan 5 minit. Kemudian kacau, agak2 cendawan dh masak angkat & hidangkan.
Labels:
Sayur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment