Friday, August 26, 2011
SAWI PAKCHOY TAUHU JEPUN
Lagi berbuka dgn sayur dimasak simple...
SAWI PAKCHOY TAUHU JEPUN
4 batang sawi pak choy
1 batang tauhu Jepun
1 labu bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (ketuk)
2 sudu besar sos tiram
Sedikit air
2 sudu besar tepung jagung (bancuh dgn sedikit air)
Sedikit garam
Buang akar sawi, style sy kerat batang & daunnya. Potong tauhu jepun & goreng. Kalu rajin lumur dgn tepung jagung baru goreng. Tumiskan bawang besar dan bawang putih. Masukkan sawi dan sedikit air. Kemudian masukkan sos tiram & garam. Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung, angkat & hidangkan.
Nota: Sawi boleh juga dicelur, susun sawi & tauhu dalam pinggan lalu dicurah kuahnya
Labels:
Sayur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment