Thursday, March 3, 2011
PUDING KASTAD GOYANG INUL
Alkisah puding ni my only gegerl yg request... sib baik semua bhn2 ada xyah start keta vroooooooom g kedai.... ekceli mcm2 versi yg pnh buat... kali ni versi hantam aje la mak labuuuuuuuu....
PUDING KASTAD GOYANG INUL
1 cawan tepung kastad
1 cawan tepung jagung
1/2 cawan susu pekat manis
10 1/2 cawan air
1 sudu besar mentega/marjerin
Satukan semua bahan, kacau rata. Setelah sebati barulah kacau di atas dapur dengan api perlahan. Sentiasa kacau supaya tidak bergentel. Setelah elok pekat n likat, tuang ke dalam acuan pilihan sama acuan kecil2 atau besar.
Kuah:
1 tin susu cair
1 1/2 tin air
1 cawan susu pekat (bergantung kpd citarasa)
Campurkan semua bahan n kacau di atas api sederhana. Setelah menggelegak, angkat n sejukkan dalam peti ais.
Hidangan sampingan: 2 tin fruit cocktail
Nota: puding ni mmg penuh dgn rasa susu tnpa menggunakan telur....
Labels:
Puding
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
puding..bestnya makan dalam cuaca panass ni..
ReplyDelete