Thursday, March 3, 2011

PUDING KASTAD GOYANG INUL



Alkisah puding ni my only gegerl yg request... sib baik semua bhn2 ada xyah start keta vroooooooom g kedai.... ekceli mcm2 versi yg pnh buat... kali ni versi hantam aje la mak labuuuuuuuu....

PUDING KASTAD GOYANG INUL

1 cawan tepung kastad
1 cawan tepung jagung
1/2 cawan susu pekat manis
10 1/2 cawan air
1 sudu besar mentega/marjerin

Satukan semua bahan, kacau rata. Setelah sebati barulah kacau di atas dapur dengan api perlahan. Sentiasa kacau supaya tidak bergentel. Setelah elok pekat n likat, tuang ke dalam acuan pilihan sama acuan kecil2 atau besar.

Kuah:
1 tin susu cair
1 1/2 tin air
1 cawan susu pekat (bergantung kpd citarasa)

Campurkan semua bahan n kacau di atas api sederhana. Setelah menggelegak, angkat n sejukkan dalam peti ais.

Hidangan sampingan: 2 tin fruit cocktail

Nota: puding ni mmg penuh dgn rasa susu tnpa menggunakan telur....

1 comment:

  1. puding..bestnya makan dalam cuaca panass ni..

    ReplyDelete