Friday, August 26, 2011

SAWI PAKCHOY TAUHU JEPUN


Lagi berbuka dgn sayur dimasak simple...

SAWI PAKCHOY TAUHU JEPUN

4 batang sawi pak choy
1 batang tauhu Jepun
1 labu bawang besar (hiris)
2 ulas bawang putih (ketuk)
2 sudu besar sos tiram
Sedikit air
2 sudu besar tepung jagung (bancuh dgn sedikit air)
Sedikit garam

Buang akar sawi, style sy kerat batang & daunnya. Potong tauhu jepun & goreng. Kalu rajin lumur dgn tepung jagung baru goreng. Tumiskan bawang besar dan bawang putih. Masukkan sawi dan sedikit air. Kemudian masukkan sos tiram & garam. Akhir sekali masukkan bancuhan tepung jagung, angkat & hidangkan.

Nota: Sawi boleh juga dicelur, susun sawi & tauhu dalam pinggan lalu dicurah kuahnya


No comments:

Post a Comment