Sunday, May 30, 2010

BISKUT CRISPY COKLAT OAT DAN BADAM



BISKUT CRISPY COKLAT OAT DAN BADAM
Sumber: Maklang, Koleksi Resipi Pilihan Diana

130g tepung gandum
30g tepung jagung
20g serbuk koko - ayak
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/4 sudu kecil serbuk kulit kayu manis (sy abaikan)
1/4 sudu kecil garam
90g Quaker Oat Segera
200g mentega
120g brown sugar
1/2 sudu kecil esen vanilla

1. Masukkan kesemua bahan yang diayak tadi dalam bekas. Masukkan garam dan Quaker Oats segera dan gaul rata.
2. Pukul mentega, gula, vanilla sehingga gebu. Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit. Uli hingga kental.
3. Canai doh di atas papan yg ditabur sedikit tepung. Potong atau terap dan letak atas dulang. Bakar dengan suhu 160 selama 12-15 minit atau sehingga rangup.
4. Biarkan biskut betul-betul sejuk baru makan dan rasa sendiri kerangupan biskut rangup coklat oat yang pasti makan sekali nak lagi.

Nota: Oleh kerana virus M terlalu byk dlm bdn, so sy bulat2kn n tekan dgn garfu je....

No comments:

Post a Comment