Dpt ilham dr blog CMG... TQVM mat ye.... kreatif betul mamat sorang ni.... senang ya amat nk membuatnya.... Inti bole dipelbagaikan.... sy gunakan kiwi filling, bluberi filling & lebihan sambal sardin....
Begini la caranya... amik sekeping puff pastry, potong 4 mcm dlm gmbo, buat torehan X 2 kpg drpdnya n 2 kpg lg diletakkan inti kegemaran (1/2 camca teh). Lps tu torehan X diletakkan atas kepingan berisi filing, mcm biasa kepitkan dgn garfu, glis dgn kuning telur n bakar dlm 20 minit. Yg sy buat ni xdan nk glis, tgh2 buat dh terdgr azan.... sumbat je la dlm oven...
Nota: klu mls nk wt comel2 cmni, guna je sekeping puff tu.... no hal punya polis x tangkap pun.....
Inti kiwi
Inti bluberi
Inti sardin
No comments:
Post a Comment