Thursday, August 26, 2010

CRISS CROSS PUFF

Dpt ilham dr blog CMG... TQVM mat ye.... kreatif betul mamat sorang ni.... senang ya amat nk membuatnya.... Inti bole dipelbagaikan.... sy gunakan kiwi filling, bluberi filling & lebihan sambal sardin....



Begini la caranya... amik sekeping puff pastry, potong 4 mcm dlm gmbo, buat torehan X 2 kpg drpdnya n 2 kpg lg diletakkan inti kegemaran (1/2 camca teh). Lps tu torehan X diletakkan atas kepingan berisi filing, mcm biasa kepitkan dgn garfu, glis dgn kuning telur n bakar dlm 20 minit. Yg sy buat ni xdan nk glis, tgh2 buat dh terdgr azan.... sumbat je la dlm oven...
Nota: klu mls nk wt comel2 cmni, guna je sekeping puff tu.... no hal punya polis x tangkap pun.....


Inti kiwi

Inti bluberi

Inti sardin

No comments:

Post a Comment