Sunday, September 26, 2010

KUIH BAKAR JAGUNG

N3 tertunda.... buat bulan posa yg lalu.... emmm ni kali kedua buat.... resepi yg senang n cepat utk disediakan... resepi CnP dari zana@myresepi.com.... TQ ye....



KUIH BAKAR JAGUNG
(Loyang bulat 9")

Bahan-bahan:

1 cawan tepung gandum
1 cawan santan
1 cawan susu sejat
3/4 cawan gula
2 biji telur
1 tin jagung manis ala krim
sedikit pewarna kuning
sedikit bijan jika suka

Cara-cara:
1. Kisar dgn menggunakan "blender" semua bahan hingga sebati kecuali jagung dan bijan.
2. Masukkan jagung dan kisar sebentar.
3. Tuangkan dalam loyang dan taburkan bijan jika suka (sy taburkan bijan selepas bakar selama 30 minit).
4. Bakar pada suhu 160 C selama 1 jam.

No comments:

Post a Comment